Annie Lööfs otrohet – kort analys

Annie Lööfs otrohet – kort analys

Annie Lööfs otrohet med Stefan Löfven är en rostig dolk i många centerpartisters hjärtan. Det kallas ibland att ”vänstra”, vilket passar bra i sammanhanget. Annie Lööf har gjort ett särskilt stort misstag i valrörelsen 2018 och jag ska berätta vilket detta är. Men först måste vi förstå hur den parlamentariska situationen ser ut.

Mandatfördelning riksdagen 2018
Foto: Riksdagsförvaltningen

När Annie Lööf igår (den 11 februari 2018) gick ut och berättade om sin otrohet med Löfven var detta slutet på ett nästan 15 år långt förhållande med Alliansen. Många väljare rasar nu på Centerpartiets facebooksida. Ett fåtal tycker att Lööfs svek var det bästa då en Allians hade varit beroende av Sverigedemokraternas stöd i riksdagens omröstningar. Men det är just där skon klämmer. I dubbel bemärkelse.. Det krävs 175 mandat för att få majoritet i riksdagen. S, C, L och MP har bara 167. Så istället för att bli beroende av Sverigedemokraternas stöd i en Alliansregering, blir Centerpartiet nu beroende av Vänsterpartiet. Annie Lööf som vid upprepade tillfällen sagt sig ogilla socialism, bidrar nu till socialism.

Det stora misstaget

Misstaget som Annie Lööf gjort är följande. Annie Lööf har gett väljarna två oförenliga löften. Det är väldigt dåligt att göra så som politiker och det kommer straffa sig hårt framöver för Centerpartiet. För de som såg igenom bluffen med standardsvaret ”vi vill ha en Alliansregering med Ulf Kristersson som statsminister”, är det ingen överraskning att det blev såhär. Men för de som nöjde sig med omöjliga löften i hopp om att någon högre makt skulle rulla ut röda mattan för Alliansen med elstängsel på sidorna där SD och V stod och tittade på.. De blir besvikna på att luftslottet sprängdes och att detta nu förväntas ersättas av en socialistisk borg. En borg med Vänsterpartiet som den där enträgna skattmasen som sitter och gnider händerna i något vänsterliberalt grönt inmålat hörn.

Om Annie Lööfs otrohet med Löfven utvecklas som planerat, ingår parterna ett samboförhållande på onsdag den 16 januari då statsministeromröstningen äger rum. Nu hoppas besvikna centerväljare på att ett äktenskap inte ska ingås, så att Centerpartiet officiellt sätter sig i Regeringen. Men ärligt talat.. Steget är inte så stort när man vänsterprasslat med sin partner under ett flera månader långt förspel. Må detta ödesdigra beslut av Annie Löfven Lööf, leda till att Centerpartiets förtroende djupdyker under 4 procent så svenska folket slipper deras skadliga, svikande och oärliga sätt att hantera väljarnas tilltro. Må Annie Lööfs otrohet vara början på slutet för vänsterliberalismen.

%d bloggare gillar detta: